Archief

Groot onderhoud

Datum: 14-04-2011

Voor korenmolen De Windotter staat het jaar 2011 in het teken van groot onderhoud. Het rieten dak van de koepel is onlangs vernieuwd; schildersbedrijf W. van Houten verfde de gehele theekoepel en is begonnen aan het schilderen van de molen zelf.

 

Windottercadeaubon

Datum: 17-03-2010

Windottercadeaubon!

Een molenproduct als cadeau. Door het uitgebreide assortiment is het dan moeilijk keizen. Speciaal voor mensen die iets origineels willen geven is er nu de 'Windottercadeaubon'. Met een bon van     € 7,50 of van € 10,-- geeft u een bijzonder geschenk. Leuk om te geven en leuk om te krijgen.

 

Het Groene Balkon

Datum: 12-04-2009

Het Groene Balkon

In het jongste woonwijkje in IJsselstein, Het Groene Balkon in het zuidwestelijke 'puntje'van Zenderpark, komen straatnamen die genoemd zijn naar soorten molens. Uitzonderingen zijn de ontsluitingswegen Zuiderparklaan, die van de Weg der Verenigde Naties langs het Zuiderpark naar de Schepensingel loopt en het (verlengde) Basiliekpad. De overige straten in Het Groene Balkon zijn Poldermolenlaan, Korenmolenlaan, Zaagmolenlaan, Pelmolenlaan, Watermolenpad en Rosmolenpad. Met deze namen wil de gemeente iets weergeven van de aansluiting van Het Groene Balkon bij het landelijk gebied.

Projektontwikkelaar E. Zevenbergen, van Bouwfonds Ontwikkeling, gaf alle nieuwe bewoners van Het Groene Balkon een jaar lidmaatschap van de 'Vrienden van de Windotter' cadeau.

Vrijwillige molenaars-examen

Datum: 25-06-2009

Vrijwillige molenaar-examens op De Windotter
Het Gilde van Vrijwillige Molenaars verzorgt opleidingen tot vrijwillige molenaar. Het examen wordt, op diverse molens in het gehele land, afgenomen door Vereniging De Hollandsche Molen. Op donderdag 8 mei 2008 wordt op de Windotter voor 3 cursisten zo'n examen afgenomen.

Molenverlichting

Datum: 22-04-2010

De Windotter is een van de 13 historische panden die op donderdag 22 april 2010 door prinses Margriet in het licht werd gezet. Deze nieuwe (led) verlichting is het verjaardagscadeau van het Roest Crollius Fonds ter ere van IJsselstein 700 jaar stad. Terberg Systeemintegratie installeerde de verlichting op de panden.

Schilderwerk theekoepel

Datum: 26-04-2010

 

Op maandag 26 april ’s morgens om acht uur nam het dagelijks bestuur van de stichting ’s Heren Korenmolen te IJsselstein een cheque in ontvangst voor het schilderwerk van de theekoepel. De gezamenlijke gift van het Jan van Ieperen Fonds en schildersbedrijf W. van Houten werd door Huig van Ieperen en Wim van Houten overhandigd aan voorzitter Rienk Sijbrandij, die in zijn dankwoord zei dat de stichting ontzettend blij was met deze tegemoetkoming, omdat de schilderbeurt hard nodig was. Naar verwachting zal de theekoepel op de molenwerf op Koninginnedag weer een stralend kleurtje hebben.

 

V.l.n.r.: Schilder Kees Broekhorst, Wim van Houten, Huig van Ieperen, penningmeester Eric Veldpaus, molenaar Maarten Dolman, Lia Dolman, voorzitter Rienk Sijbrandij en secretaris Astrid Cats.

11 september 2010

Datum: 11-09-2010

IJsselstein 700 jaar stad - 600 jaar korenmolen

Op zaterdag 11 september 2010 stonden de molendeuren wagenwijd open voor de Vrienden van de Windotter. Er was een  gastvrij onthaal door de molenaar.

De molenplaats was van 10.00 uur tot 17.00 uur een ontmoetingsplek  voor de vele Vrienden, die alle gelegenheid hadden om ieder plekje van het molenbedrijf te bezoeken. Verder werden er van de 7-granen pannenkoekenmix heerlijke pannenkoeken gebakken die goed aftrek vonden.

Nieuwe website officieel online.

Datum: 05-03-2009

Op vrijdag 5 maart is officieel de nieuwe website van de Korenmolen de Windotter online gegaan. Nu in een modern jasje, inclusief recepten en een compleet overzicht van ons assortiment.

Hieronder de foto's van de feestelijke opening.

Braderie

Datum: 02-07-2011

 

Pannenkoeken bakken op de braderie 2 juli 2011.

 

Onderhoud aan de Molenkap

Datum: 20-03-2012

 

 
 
Deze maand is molenmakerij De Gelder bezig met het vervangen van de houten spanen op de molenkap.
 
Voor deze klus zal de molen 6 weken niet kunnen malen. Een houten kraalsteiger is nu rond de kap aangebracht. De meelproductie zal nu met de motorsteen gemalen worden
 
 

 

1|2