Recepten


Met de producten uit de molenwinkel kunnen de heerlijkste gerechten worden gebakken. De molenaar kan u aan tal van recepten helpen.
Hierbij een tweetal recepten die niet kunnen mislukken en waarvan het resultaat verbazend lekker is.


Kaasstengels
Benodigdheden: 100 gram molenbloem, 100 gram harde boter, 100 gram kwark, ietsje zout en oude geraspte kaas naar smaakbehoefte.

Bereiding: Snij in een kom de ingrediënten met 2 messen in stukjes en roer daarna met een mes zo lang tot het deeg een bal vormt. Rol het deeg op een met bloem bestoven grote houten snijplank uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte. Snij de lap in smalle reepjes, bestrooi deze met de geraspte kaas en bak ze, op in een natgemaakt bakblik, in ongeveer 10 minuten goudbruin. Stand voor een electrische oven op 220 graden en bij de gasoven op thermostaat 5.

Kwarkbroodjes
Benodigdheden: 500 gram molenbloem, 42 gram verse gist, 1 kopje lauwwarm water (1,5 dl), 2 theelepels suiker, 1 theelepel zout, 500 gram kwark en 2 losgeklopte eierdooiers.

Bereiding: De bloem in een kom doen, in het midden een kuiltje maken en hierin de gist brokkelen. Water en suiker toevoegen en ca. 15 minuten laten weken. Zout en kwark toevoegen en met de mixer het geheel doorkneden tot het deeg van de rand loslaat. Het deeg met bloem bestuiven, afdekken en laten rijzen tot de dubbele omvang (ca. 30 minuten). Op een ingevet bakblik met twee vochtige lepels vrij lange stroken deeg leggen. Niet te dicht bij elkaar! Opnieuw ca 15 minuten laten rijzen.
Het deeg bestrijken met de geklopte eierdooier en het bakblik op de middelste richel in een voorverwarmde oven schuiven. Baktijd 15 à 20 minuten. Stand voor een electrische oven op 250 graden en bij de gasoven op thermostaat 6.